מפגש פורום ספריות אקדמיות 2019

פתחנו את שנת 2019 במפגש הראשון בסדרת מפגשי הדרכה והדגמה של גרסה 8.3 החדשה של אידאה המתעתדת לצאת במהלך השנה. המפגש התקיים במרכז האקדמי שערי מדע ומשפט במסגרת התכנסות פורום הספריות האקדמיות של אידאה. תודתנו לצוות ספריית המרכז האקדמי על האירוח ועל הובלת הפורום!  

Details

השקה והדרכה ללקוחות הפיילוט לגרסה 8.3

לקראת הוצאת גרסה 8.3 של אידאה, קיימנו אתמול במשרדי החברה הדרכה מרוכזת ללקוחות הפיילוט של הגרסה החדשה. הפיילוט הושק בשבוע שעבר בהצלחה ותודתנו הרבה ללקוחות אשר לוקחים בו חלק ומסייעים לנו לשפר ולהוציא לשוק בקרוב מאוד גרסה חדשה ומשודרגת.

Details

ביקור בחדר החוקרים המתחדש בארכיון בית לוחמי הגטאות

בארכיון בית לוחמי הגטאות פועל חדר חוקרים מזמין ומחודש. לאחרונה, זכינו לבקר ולסייר בחדר החוקרים החדש ובארכיון. החדר מעמיד לרשות החוקרים 13 עמדות מחשב מתקדמות ביותר שבאמצעותן, בין היתר, החוקרים יכולים לגשת ולחפש בקטלוג הארכיון (מנוהל במודול IDEA Arc) ובמאגרי המידע של בית לוחמי הגטאות. הארכיון מעלה לאתר האינטרנט שלו חומרים רבים, ובמקביל מנגיש את…

Details

הספרייה המתחדשת – ספריית העתיד

מה צופן העתיד לתחום הספריות הציבוריות? האם נראה יותר ויותר שילובים של טכנולוגיות מתקדמות בספריות או דווקא הדגש יהיה על שירות אישי, על הידע של הספרן? ומי יעמוד במרכז – הטכנולוגיה, הספרן או המשתמשים? במאמר זה, השלישי בסדרת המאמרים בנושא "הספרייה המתחדשת" נסקור מגוון מחקרים שעוסקים ב"ספריית העתיד"- את מי היא תשרת, באילו אמצעים, מה…

Details

הספרייה המתחדשת: תכני תרבות ורוח

במאמר השני בסדרת הכתבות על ה"ספרייה המתחדשת" נתמקד בהפיכתן של הספריות למרכזי תרבות, ידע  וחינוך המהווים חלק אינטגרלי מהקהילה בה הן יושבות. הן ברמת האוספים המוצעים לרווחת התושבים (לא רק ספרים) והן מבחינת הפעילויות והשירותים הניתנים בהן בשלל התחומים; תרבות, רוח ועוד. ההתפתחויות בתחום הספריות הציבוריות רבות; החל בשינויים שעוברים על משתמשי הקצה בהרגלי הקריאה…

Details

הספרייה המתחדשת – הספרייה בעידן המידע החדש

הרלוונטיות של הספרייה הציבורית בעתיד מעסיקה את עולם הספריות ללא הרף. מחד, במחקרים רבים הוכחה תרומתה החשובה של הספרייה לקהילה בה היא יושבת בין היתר בגלל אוסף התכונות הייחודיות לה: חינמית, על מעמדית, דמוקרטית, מפיגה בדידות ועתירת ידע. בעולם המערבי ספריות ציבוריות נחשבו תמיד לאחד המוסדות המרכזיים בעיר. בערי אירופה וארה"ב שמור להן מקום מרכזי…

Details

גוגל אנליטיקס: נתוני משתמשים באתר קטלוג הארכיון והספרייה

בעולם של מידע, ידע הוא כוח אבל נתונים לא פחות חשובים. נתונים אודות משתמשים, לקוחות, צרכנים ואזרחים מאפשרים לנו לשפר תהליכי הנגשה והעברת מידע, ללמוד אודות התנהגויות מידע של קוראים ומעיינים ולשפר את השירות שלנו.  בפוסט הבא נציג אפשרויות ללמידה אודות משתמשי המערכת שלנו (הקוראים/לקוחות/אזרחים) באמצעות מעקב התנהגויות המידע של הקהל דרך גוגל אנליטיקס. בשתי…

Details

ידע לכל – הנגשת קטלוג המידע

ידע הוא זכות בסיסית! לכן, על כל הפלטפורמות הדיגיטליות להטמיע את תפיסת נגישות המידע בכל סביבה וירטואלית המכילה מידע בעל חשיבות היסטורית, מידענית ואף יום-יומית. החל מאוקטובר 2017 תיכנס לתוקף תקנת הנגשת אתרי האינטרנט במלואה ותחול על כל אתרי האינטרנט, ישנים כחדשים. מהי נגישות באינטרנט, על פי משרד המשפטים? "אתר מונגש לפי תקנות הנגישות לשירות הוא…

Details

סרנדיפיות ומקריות בקטלוג המידע

מהי סרנדיפיות? פירוש המילה סרנדיפ () מתחיל מתיאורו של הסופר והחוקר הוראס וולפול () שחי במאה השמונה העשרה והתחקה אחר סיפורים מסרי-לנקה העתיקה, שכינויה בעולם העתיק היה סרנדיפ. וולפול תיאר את סיפוריהם של שלושת הנסיכים של סרנדיפ אשר היו יוצאים לדרכים ומגלים תגליות ממוזלות שלא במקרה, ועל כן בחר לתאר את התופעה שחוו בתור סרנדיפיות…

Details

התפתחות ממשקי OPAC משנות ה 80 ועד היום

מאז פרץ האינטרנט לחיינו עברו ממשקי ה שינויים רבים ונדרשו להתפתח ולהתאים עצמם פעמים רבות ובקצב מהיר, בהתאם לסביבה הטכנולוגית המתחדשת ולדרישות הצרכנים המשתנות. נהוג לחלק את התפתחות הקטלוג הציבורי המקוון () לארבעה שלבים עיקריים, בהתאם לתקופות בהן ממשקי המשתמש השתנו ואף שינו את פניהן של הספריות הציבוריות.  1990-1997 – כך הכל התחיל: כניסתן של…

Details